Projektový den

Zveřejněno: 27. 2. 2014, zapsal: Hana Šebková

Ve čtvrtek 27. února proběhl na I. stupni naší školy projektový den v rámci projektu Rozumíme peněnzům, který se týká finanční gramotnosti dětí.

Školu navštívila lektorka Mgr. Blanka Staňková, která na téma "České mince" pracovala s dětmi třetího ročníku. Žáci se podrobně vizuálně seznámili s podobou českých mincí, dozvěděli se historické podrobnosti o symbolech, které jsou na mincích vyobrazené a diskutovali o mincích jako o oběživu. Výstupem jsou plakáty pro děti ostatních ročníků, na nichž jsou vypsané veškeré zjištěné informace.

Druhá lektorka, Mgr. Yvona Darániová prasovala se žáky čtvrtého a pátého ročníku a vybrala si téma "Historické osobnosti na českých bankovkách". Žáci hodně pracovali s textem a získali tak nové informace o osobnostech, které jsou na bankovkách natištěné. Nejvíce však žáky zaujala anketa (kterou poté zpracovali do grafu), při níž se šli ptát obyvatel Chanovic, žáků z vyšších ročníků i zaměstnanců školy, která osobnost je na jaké ¨bankovce. Výstupem jsou opět plakáty, které toto téma přiblíží i dětem z ostatních tříd.

https://portal.dmsoftware.cz/?ReturnUrlSOL=%2fSOL%2fApp%2fRozvrh%2fKRO011_VypisUcitele.aspx#
Zveřejněno: 24. 4. 2024
Zveřejněno: 16. 4. 2024
Zveřejněno: 4. 3. 2024
Náhodný výběr z galerie
Alfrédov - 1. setkání 12 9. třída akademie 11 MŠ - pasování prvňáčků 5 Úklidové odpoledne 19.10. 2

 

logolink ESF